SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Romfartuna
Gymnastik & Idrottsförening
F-10

Återkoppling teori
2024-05-10 10:12

Hej,

Här kommer lite återkoppling från gårdagens teoripass. Tjejerna var intresserade och positiva,  vilket gjorde det väldigt kul för mig!

Vi pratade en del om vikten av att kunna läsa(förstå) spelet. Hur man utvecklar sin spelförståelse. Två exempel:

  • Träna och spela fotboll
  • Titta på fotboll!! Allsvenskan, Champions League, Landskamper. Se rörelsemönster för spelare, för spelet, hur spelare (i sina olika positioner) hanterar olika situationer som uppstår, vilka löpningar tas, hur utnyttjas fria ytor o s v.

Vi diskuterade offside, regeln som sådan, vad den innebär och när den gäller respektive inte gäller, men också hur man som spelare kan tillämpa den beroende på vilken position man spelar på.

Vi pratade mycket om inställning och insats! Det är en nyckel till ”framgång”. (utan rätt inställning är det svårt(omöjligt) att lyckas, med rätt inställning kan alla lyckas. T o m diskuterade vi om/att inställning kan kompensera talang. Med både talang, träning och inställning kan det bli hur bra som helst. Vi tog många exempel för att belysa diskussionen, t ex när vi förlorar en match och är missnöjda med spelet… har vi då mött ett gäng ”Zlatans”? Eller är det så att de i varje moment hade mer insats än vi, en annan inställning o s v.

 

Insats, den är mer individuell utifrån varje individs förutsättningar. Ger man 100% utifrån sina förutsättningar, då har man som individ gjort det man kan. Vi pratade en lång stund om vad det innebär om HELA LAGET har inställningen att, i varje moment, i varje enskild situation under match, när jag som individ väljer att kliva in och ta ansvar, då är det 100%!! Annars hade det kanske varit bättre att ngn annan klev in som ville och tänkte ge 100%. När jag som spelare bestämmer mig för att t ex ta en löpning då slår vi på max (100%) och saktar inte av för att vi tänker ”det var jobbigt” eller ”jag hinner NOG inte”.

Vi pratade även om hur vi får till rätt inställning och full insats direkt och hela matchen. Det ska inte krävas mål i baken under 1a perioden för att vi ska tagga till. Det är tufft mentalt att börja 2a perioderna med en rejäl uppförsbacke o flera mål i baken.

 

Vi hann prata om en massa mer såklart, och jag tänker att vi kommer bjuda in till fler teoripass framåt i anslutning till träningar på ängen.

 

/Pernilla


Nyhetsarkiv
Återkoppling teori2024-05-10 10:12
Teori i klubbstugan 2024-05-07 09:39
Uppdaterad kalender2024-04-26 14:16
Träningar framöver2024-04-21 15:35
Chokladförsäljning F102024-03-07 21:35
Träningar i vår2024-03-03 21:27
 
Facebook
Gräsroten
Sponsorer